Prihlásenie | Registrácia
HappyHair · Magazín · Ako dosiahnuť účes a mejkap a la Dita Von Teese
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie

Ako dosiahnuť účes a mejkap a la Dita Von Teese

50-te roky. Snáď žiadna iná dekáda neoslavovala ženskosť tak, ako v päťdesiatych rokoch. Perfektné vlny vo vlasoch a ten najčervenejší z červených rúžov boli jednými zo symbolov tejto dekády. Azda najznámejšou blondínou tejto doby bola Marilyn Monroe, ktorú tak vierohodne stelesnila Scarlett Johansson v najnovších reklamách pre Dolce a Gabbana, ale perfektná alternatíva v súčasnej dobe je svetoznáma, vždy elegantná čiernovláska Dita Von Teese.

Účes

Budete potrebovať:
- ochranný/výživný prostriedok na vlasy (nie je podmienkou)
- penové tužidlo (na podporu vĺn)
- veľké horúce natáčky
- lak na vlasy
- sérum pre lesklé vlasy alebo vosk s leskom (nie je podmienkou)

Postup:
1. Do mokrých vlasov vpracujte dostatočné množstvo ochranného prostriedku, predtým než použijete horúce natáčky. Vlasy vystavené vyššej teplote sa môžu ľahko poškodiť.
2. Naneste penové tužidlo na podporu vĺn a hlavou nadol si vlasy voľne vyfénujte. Získate tým väčší objem.
3. Rozdeľte si vlasy na cestičku nabok a vertikálne začnite natáčať hrubšie pramene vlasov na veľké horúce natáčky. Pozor, je dôležité každý prameň obtáčať okolo natáčky správnym smerom. Vezmite prvý prameň, ktorý je na vrchu hlavy a zároveň najbližšie k stredu čela a obtáčajte prameň okolo natáčky smerom k tvári a nie opačným smerom od tváre! Po vychladnutí natáčky odstráňte a nasprejujte lak na vlasy podľa potreby.
4. Nakoniec vmasírujte do vlasov v malom množstve sérum pre lesklé vlasy alebo vosk s leskom.

Make-up:

Budete potrebovať:
- tekutý make-up a korektor (použitie záleží od vzhľadu vašej pleti)
- ceruzku na obočie alebo očný tieň podobný farbe vášho obočia a štetec (ak nie je vaše obočie dostatočne výrazné)
- očné tiene farby jemnej, broskyňovej a stredne tmavohnedej (nie sú podmienkou) - tekutú, čiernu očnú linku
- jemnú, ružovkastú farbu na líca (ak nemáte lícenku, kľudne použite aj očný tieň v tejto farbe)
- výrazný červený rúž
- umelé riasy (nie sú podmienkou, ale zaručene vzhľadovo urobia obrovský rozdiel, Dita bez nich ani na ulicu nevyjde!)

Postup
1. Tekutý mejkap a korektor naneste len tam, kde to na tvári potrebujete t.j. drobné vyrážky, tmavšie kruhy pod očami alebo červenkasté miesta, napríklad okolo nosa alebo tzv. T-zóny, t.j. od čela, cez nos až k brade. (Samozrejme Dita sa úplne vyhýba slnku, aby si zachovala svoj bledý, porcelánový vzhľad pleti, ale vy sa radšej sústreďte na kúpu toho správneho odtieňa mejkapu pre vašu farbu pleti. Dbajte zároveň o to, aby odtieň vašej pokožky na tvári bol taký istý ako odtieň pokožky na krku!)
2. Ceruzkou na obočie zvýraznite a vytvarujte obočie do pekného oblúka a la Dita. Zakončite ho do perfektného špicatého bodu.
3. Ak sa chcete s očami pohrať trochu viac, použite spomenuté očné tiene, ale najskôr na viečka naneste trochu korektoru alebo mejkapu a zafixujte púdrom, aby vám očný mejkap dobre držal. Na vrchné očné viečka postupnými vrstvami naneste jemný, broskyňový očný tieň až k záhybu viečka. Do záhybu potom naneste stredne tmavo-hnedý očný tieň a dobre vpracujte do pokožky so štetcom, na dosiahnutie zamatového efektu.
4. Tekutú očnú linku naneste čo najbližšie k vašim mihálniciam. Začnite od vnútornej časti vrchného očného viečka, kde začínajú aj vaše mihálnice a pokračujte smerom k vonkajšej časti očného viečka. Od konca vonkajšej časti mihálnic nasmerujte očnú linku jemne nahor, smerom ku špicatému bodu vášho obočia.
(Ak vám trochu chýba zručnosť pri používaní tekutej očnej linky, skúste najskôr použiť dobre zaostrenú čiernu ceruzku na oči. Vyznačte si malé bodky od vnútornej časti mihálnic až po vonkajšiu a čo najbližšie k mihálniciam a pospájajte ich očnou linkou.)

Tip: Pre ľahšie nanášanie očnej linky mierne zakloňte hlavu pred zrkadlom resp. bradu nahor a prižmúrte oko. Týmto budete žmurkať menej a aplikácia bude jednoduchšia.

5. Štetcom na líca v malom množstve naneste jemnú, ružovkastú lícenku iba na „jabĺčka“ resp. najplnšej časti líc. Stačí, keď sa usmejete so zatvorenými ústami.
6. Výrazné a husté mihálnice sú veľmi dôležitou súčasťou tohto vzhľadu. Ak ste do vienka nedostali práve najdlhšie mihálnice, tak si pomôžte umelými. Tie vaše oči urobia priam neodolateľnými, každá celebrita pod slnkom pozná túto svätú pravdu. Nezabudnite si, pred nanesením špirály, mihálnice klieštikmi najskor vytočiť.
7. Bodka za týmto všetkým je výrazný červený rúž. Perfektný tvar dosiahnete použitím štetca. A aby vydržal dlhšie a nabral na intenzite, najskôr naneste jednu vrstvu, potom obrúskom odtlačte prebytočnú vrstvu, naneste druhú vrstvu a cez servítok ešte jemne prepúdrujte.

-Zuzana Ritchie, London-


:) :D =D :O :( *love* :P :| Z_Z B) =)) >:( :S *weep* *nerd* S2 ;) *jawdrop* *sick* :X :* *gentleman*
Meno   


Komentáre (0)
Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Pridajte komentár ako prvý.

TOPlist

Eureco s.r.o. © 2008 - 2024, Webdesign: Creativedesign
Virtuálny kaderník HappyHair - účesy a vlasy na vyskúšanie na vlastnej fotke. Vlož svoju fotku a objav účes, ktorý ti pristane najviac! Tisícky účesov, účesy celebrít, svadobné, spoločenské, účesy 2024.
HappyHair stránky: HappyHair.cz - účesy